Viljandi Kampsun

Viljandi rõivabränd Woolish ja kogukonnaportaal VLND ühendasid jõud.

Kuidas tuli Woolishil idee teha kampsunikonkurss?

Kõik algas sellest, et Woolish tegi koostööd Viljandi Linnaraamatukoguga, et selgitada välja Viljandi kõige kihvtim jõulukampsuni disain tulevaks pühadeperioodiks. Selleks osutus konkursi käigus Liisa Peips. Kuna Liisa loominguline vaist viis teda VLND logoni, siis hüppasid punti ka VLND.

Kuidas ja miks osutus võitjaks just see VLND tekstiga kudum?

Meile meeldib disainida kergelt retrohõnguga ja väikese kiiksuga tooteid. Liisa loodud kudumis oli seda kõike olemas. Teine tähtis argument oli, et seda poleks piinlik selga panna jõuluõhtul ega ka jahedamal suvepäeval. Ei mingeid punaseid ninasid ega tulukesi, kanna aastaringselt ja näe ekstra khuul välja.

Kuidas aitas VLND ise protsessile kaasa?

VLND oli punkt i-tähel. Nad lubasid lahkelt kasutada oma tunnusmärki ja aitasid teostada ka imago fotod. Said avaldada arvamust ka disaini osas. Ning omakord võtsid nemad kampa veel ka Jaan Jaago ning Aadele Sepa, kes sobivad retro kampsikute sisse nagu valatult, oma Viljandi kodus. Woolish usub, et parim tulemus sünnib koostöös.

Kui palju Woolish täna veel – olles juba ka maailma vallutav ettevõte – end Viljandiga seob?

Meie süda on alati Viljandis, isegi siis kui meie hing rändab ringi otsides uusi kohti, kus oma tooteid tutvustada. Woolish on läbi ja lõhki Eesti kaubamärk, mille juured ulatuvad kaugele minevikku. Woolishi tooteid toodetakse Viljandis. Kogu kollektiiv on pärit Viljandist.

Kes kaua mõtleb, jääb ilma, ruttu-ruttu Eesti tegijaid toetama!

Kust saab kampsunit soetada? Kas ka kuskilt Viljandist?

Kampsunit saab soetada Woolishi kodulehelt www.woolish.ee, Tallinnas esinduspoes Harju tn.1 ja Viljandis tootmises Suur-Kaare 35a. Mõlemat mudelit on julgematele saadaval vaid 20 x 20 tükki ning unisex suuruses. Kes kaua mõtleb, jääb ilma, ruttu-ruttu Eesti tegijaid toetama!

Fotod: Kristiin Elmat / @elm4t / VLND

Kampsun: Woolish x Liisa Peips

Modellid: Adeele & Jaan Jaago

http://vlnd.ee/lood/74167